top of page
20220804_021138_edited_edited.jpg

Marjan Barlage studeerde in 1999 af aan de regie/docentopleiding voltijd van de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen heeft ze zich volledig gericht op het ontwikkelen van professionele multidisciplinaire interculturele montagevoorstellingen over de actualiteit. Ze werkt altijd met een mix van (semi) professionele acteurs, dansers, muzikanten en jong talent.

 

Haar voorstellingen tekenen zich door fysiek theater, performance en actuele thema’s uit het leven van onze toekomstige generaties. Hiermee hoopt ze jonge mensen te interesseren voor elkaar, de maatschappij en kunst, hun empathisch vermogen te vergroten en een nieuw intercultureel theaterpubliek te genereren voor de toekomst. Specifiek voor haar werkwijze is dat ze altijd werkt vanuit het materiaal van de performers zelf.

 

Van 2001 tot juli 2015 was ze huisregisseur en talentontwikkelaar bij Theatergroep DOX, vanaf 2016 t/m 2023 Artistiek leider bij ID Theatre Company en vanaf 2010 stuurt ze het TheaterTalentLab aan bij Stichting Buitenkunst. Daarnaast werkt ze als docent vast bij ArtEZ Conservatorium/ muziektheater en als jaarlijkse gastdocent bij de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten opleiding theaterdocent verkort en ARTEZ Arnhem hogeschool voor de kunsten opleiding muziektheater. Voorheen gaf ze ook les op de docent/regieopleiding van Maastricht en alle dansopleidingen van Codarts Rotterdam. Naast regie heeft ze zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in talentontwikkeling, het coachen van makers en heeft ze twee trainingen voor acteurs/danser/muzikanten ontwikkeld: Emoties vanuit het fysiek geheugen Waarachtig spelen. Daarnaast geeft ze masterclasses in het veld o.a. in theatermontage.

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page